Logo Deutsch-Duits Sitemap Kontakt
Welkom in Duitsland De ambassade Buitenlandse- en Europese politiek Informatie voor Duitse staatsburgers economie Cultuur
Pratica/internships/stages
Een stage bij de Duitse ambassade in Den Haag
Practica zijn in principe mogelijk. De capaciteit van de ambassade voor het onderbrengen, instrueren en het begeleiden zijn echter zeer beperkt, aangezien met prioriteit aankomende juridische ambtenaren worden toegelaten, die hier hun stage volbrengen. Sollicitanten kunnen alleen voor de nadere selectie voor een practicum in aanmerking komen, wanneer zij over goede kennis van het Nederlands beschikken en wanneer het practicum onderdeel uitmaakt van een studie, dat wil zeggen in de betreffende studie- of examenverordening is opgenomen. De Duitse consuls-honorair in Nederland kunnen geen practica aanbieden. Het Duitse ministerie van buitenlandse zaken zal vanaf 1 juli 2005 een centrale sollicitatieprocedure invoeren. Belangstellenden kunnen zich via de onderstaande homepage van het Duitse ministerie van buitenlandse zaken informeren over de sollicitatiemodaliteiten.

Praktikantenprogramm Ausland - informatie (Duits) 'Auswärtiges Amt'
Aankomende juridische ambtenaren die tijdens hun stage op de ambassade willen werken, melden zich aan via het Duitse ministerie van buitenlandse zaken
"Internships" bij internationale organisaties in Den Haag
Den Haag is de zetel van diverse internationale, maar ook commerciƫle organisaties en er zijn hier vele mogelijkheden om op korte termijn internships (praktika) te plannen. Vooral voor aankomende juridische ambtenaren die een gedeelte van hun opleiding in de "internationale hoofdstad van het recht" (aldus VN-secretaris-generaal Kofi Annan) willen doen is Den Haag zeer aantrekkelijk.

Inlichtingen omtrent de vereisten/toelatingsformaliteiten voor een tijdelijke werkkring als intern of stagiair verstrekken volgende organisaties:
Internationaal Strafgerechtshof
Internationaal Strafgerechtshof voor het voormalig Joegoslaviƫ
Internationaal Gerechtshof
Haagse Conferentie voor Internationaal privaatrecht
Deutsch-Niederländische Handelskammer
Nederlands-Duits Kamer van Koophandel
EUROPOL
Volgende organisaties staan ter beschikking voor algemene inlichtingen over de bemiddeling voor internships of stages:
Association Internationale des Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales (AIESEC)
European Law Studies Students' Organization (ELSA)
Europa Centrum (Informatie over internships bij Europese organisaties)
Overzicht
adress, openingstijden, berijkbaarheid in noodgevallen
De ambassadeur
De verschillende afdelingen
De residentie
stage lopen op de de ambassade Den Haag
impressum