Logo Duits Sitemap Contact
Welkom in Duitsland De ambassade Buitenlandse- en Europese politiek Informatie voor Duitse staatsburgers Economie Cultuur
De ambassadeur

Ambassadeur Dr. Duckwitz is de vertegenwoordiger van de Bondspresident bij Hare Majesteit Koningin Beatrix. Hij is daarmee de hoogste in rang van de vertegenwoordigers van de Bondsrepubliek Duitsland in Nederland. Ambassadeur Dr. Duckwitz overhandigde op 22 augustus 2001 zijn geloofsbrieven aan Koningin Beatrix.

De ambassadeur onderhoudt de betrekkingen met leden van de Nederlandse regering, hooggeplaatste ambtenaren en met de Eerste en Tweede Kamer. In zijn contacten licht hij ten behoeve van de Nederlandse zijde de politiek van de Bondsregering toe en omgekeerd bericht hij aan de Bondsregering over de politieke ontwikkelingen in Nederland. De taken van de ambassadeur liggen echter niet alleen op politiek terrein. Hij heeft tevens intensief contact met vertegenwoordigers van alle instellingen uit het openbare en maatschappelijke leven. Hij vertegenwoordigt de Bondsrepubliek Duitsland bij alle officiƫle gelegenheden.

Volgens de diverse vakgebieden zijn de werkzaamheden van de ambassade verdeeld over de afdelingen Politieke zaken, Economische aangelegenheden (incl. verkeer en milieu), Rechts- en sociale aangelegenheden, Culturele zaken alsmede Pers en publieksvoorlichting. Onder de afzonderlijke afdelingen vindt u verdere informatie over de taken en service.

welkomstword van de ambassadeur
Levensloop
Overzicht
Adress, openingstijden, bereikbaarheid in noodgevallen
De ambassadeur
De afzonderlijke afdelingen
De residentie
Stage lopen op de Duitse ambassade in Den Haag
impressum