Logo /nl/aussenpolitik/aussenpolitik/Duits-Deutsch/index.html Sitemap Contact
Welkom in Duitsland De ambassade Buitenlandse- en Europese politiek Informatie voor Duitse staatsburgers Economie Cultuur
Buitenlandse en Europese politiek
Duitsland en Nederland - de bilaterale betrekkingen
Duitsland en Nederland zijn goede buren van elkaar. Op politiek gebied werken de beide regeringen nauw en vriendschappelijk samen. In de belangrijkste Europese kwesties en vragen op het terrein van de buitenlandse politiek bestaat een hoge mate aan overeenstemming. Onze economieën zijn sterk met elkaar verweven. Ook de culturele en maatschappelijke contacten zijn bijzonder hecht en intensief. Beeld en waarneming over en weer zijn duidelijk verbeterd. De inspanningen van de Nederlandse regering in de jaren 90 om de burgers nader te brengen tot het moderne Duitsland hebben aanzienlijk hieraan bijgedragen.
verder
Wederzijdse bezoeken
Thema's op het terrein van de buitenlandse politiek
Vrede en veiligheid staan centraal in de Duitse politiek. Velen vinden dit na beëindiging van de koude oorlog vanzelfsprekend. Toch kunnen beide alleen worden gewaarborgd door een vriendschappelijke samenwerking en een faire belangenafweging met onze partners in de VN, de NATO, de OVSE en de EU.
verder
Duitse Europese politiek
Het te boven komen van het nationalisme door de integratie van de landen en hun belangen heeft Europa na eeuwenlange bloedige buurconflicten een ongekende periode van vrede, welstand en stabiliteit gebracht. Daarom is de voltooiing van de Europese integratie mede onze belangrijkste politieke doelstelling.
verder
"e.public"- digitaal magazine over de Duitse Europese politiek
NIEUW! Internetpagina jeugd en Europa
Overzicht
Duitsland en Nederland - de bilaterale betrekkingen
Thema's op het terrein van de buitenlandse politiek
Duitse Europese politiek
Interessante politieke links
impressum